Via deze simulatietool kunt u zelf uw verkeersbelasting berekenen:

 • Belasting op inverkeerstelling
 • Jaarlijkse verkeersbelasting
 • Aanvullende verkeersbelasting (enkel voor voertuigen die uitgerust zijn met een LPG-installatie)

 • De belasting op inverkeerstelling (BIV) werd vanaf 01/03/2012 voor particulieren en rechtspersonen (behalve ondernemingen met leasingactiviteiten) hervormd. Bij de bepaling van de belastbare grondslag wordt rekening gehouden met de milieukenmerken van het voertuig: CO2-uitstoot, uitstoot fijn stof, brandstoftype en euronorm. Via deze ingrijpende wijziging van de berekeningswijze van de BIV wil de Vlaamse Regering de bevolking aanzetten om haar aankoopgedrag inzake voertuigen te wijzigen en haar overtuigen om voor een schone wagen (nieuw of tweedehands) te kiezen.


  Opgelet!


  Om de berekening van de simulatie te kunnen uitvoeren, hebt u de juiste gegevens nodig van uw voertuig. Hou daarom uw inschrijvingsbewijs goed bij de hand! Indien u niet over de verschillende parameters beschikt zullen wij u geen simulatie kunnen aanbieden. Het getoonde resultaat is inclusief de gemeentelijke opdeciem (10%).


  Disclaimer


  De resultaten van de simulatie zijn louter informatief en hebben geen juridische bewijskracht. Onjuist gebruik van de toepassing of de invoer van verkeerde gegevens kunnen zorgen voor een resultaat dat verschilt van het bedrag op het aanslagbiljet.


Snippet zoomit_popup_not_authorized is niet aanwezig